Sussa bättre med ett mysigt sovrum

Hur ditt sovrum är inrett påverkar i allra högsta grad din sömn och kan dessutom få dig att hamna i olika sinnestillstånd. Är det stökigt och färgstarkt kan det få dig lite stressad och orolig medan en ren och rofylld inredning kan ha lugnande effekt. Dina omgivningar är viktigare än du kanske tror och därför är det smart att satsa på en hemtrevlig tillvaro.

Här kan du läsa några bra tips om hur du kan göra ditt sovrum idealiskt för god sömn och en härlig plats att mysa i. Du hittar allt du behöver i form av sängkläder, kuddar och gardiner hos https://www.nolhagahem.se/sv/articles/46/paslakan-satin till bra priser och enkel leverans. Botanisera bland ett stort utbud av former, mönster och material och inred ditt sovrum precis som du vill ha det!

Följ ditt hjärta

sovrumOavsett om du lever ensam eller ska dela ditt sovrum med en partner är det först och främst sängen som ska vara i fokus. Den ska vara av en bra storlek och kvalitet, och för att du ska sova riktigt gott bör madrassen vara anpassad efter dina behov. Sängen ska också vara estetiskt angenäm och det uppnår du genom att välja sängkläder i de material och mönster som du gillar bäst. Inför vintern är det härligt med lite mörkare färger, exempelvis mörkgrått med ränder eller blommor mot en svart bakgrund. Komplettera med en vacker pläd som värmer extra under kalla vinternätter.

Tänk på ljuset

Ett lite annorlunda tips för att du ska sova bättre är också att ha ett välstädat sovrum då det minskar på stressen. Se till att ha bra förvaring där du kan ställa undan dina saker, och håll skärmar borta från sovrummet. Mångårig forskning har visat att det blåa ljuset som kommer frän datorer, tv-apparater och mobiler gör hjärnan mer aktiv och enligt Läkartidningen beror det på att det är samma ljus som kommer från solen när den står som högst på himmelen.

Hur du vaknar påverkar ditt humör och din hälsa och därför bör du ha bra gardiner som inte släpper in ljus när du ska sova, och gärna en skön matta för kalla fossingar när du ska gå upp. Börja dagen på bästa vis i ett mysigt sovrum som du verkligen trivs i.