Så kan du förbättra ditt inomhusklimat

Att ha ett bra inomhusklimat är gynnsamt både för dig och bostaden. Det finns många produkter på marknaden som kan användas för att förbättra luften inomhus. Genom att exempelvis byta uppvärmningssystem kan du få ett bättre inomhusklimat.

Det är av stor vikt för både dig och ditt hem att ha ett bra inomhusklimat. Inomhus innehåller luften bland annat damm och bakterier. Bakterier kan vara lika skadligt som förorenad luft utomhus. Därför är det viktigt att se till att ditt inomhusklimat är bra för dig. Hos https://e-klok.se/ kan du hitta uppvärmningskällor som påverkar inomhusklimatet positivt men även luftrenare, luftavfuktare, avfuktare, AC och ventilation. Företaget har lång erfarenhet inom området och är en av Sveriges största aktörer inom luftvärmepumpar. De lägger även stor vikt vid att produkterna är miljövänliga och energieffektiva vilket gör det till ett väldigt bra val för dig som vill förbättra ditt inomhusklimat.

Du påverkas av dålig luft

Window,Is,Open,Wind,Blows,Curtain,Sun,Shining,Through,WindowÄr inomhusklimatet dåligt kan din trivsel och välbefinnande påverkas negativt. Om det finns mycket fukt kan det leda till mögel som är skadligt både för dig och bostaden. Tecken på att det är dålig luft inomhus är huvudvärk, symptom på allergi och trötthet. Om du ofta har sjukdomssymptom ofta kan det bero på inomhusluften. De som påverkas mest är barn och äldre personer. Förutom damm finns det ofta olika typer av gaser i luften inomhus från rengöringsprodukter, parfymer och tända ljus. Gamla hus som har lite sämre isolering släpper ofta ut mer luft än nybyggda hus vilket är en fördel.

Produkter kan förbättra inomhusklimatet

Det finns som sagt många produkter som kan förbättra inomhusklimatet. Produkterna är till stor hjälp för att öka trivsel och hälsan. Du kan med sådana produkter bland annat mäta luftkvaliteten genom att reglera luftfuktigheten.

Uppvärmningsalternativ som förbättrar inomhusklimatet

Det finns olika sätt att värma upp ditt hem på. En av sätten är att installera en luftvärmepump, det finns olika typer av pumpar. Det finns luftvärmepumpar som både kan värma och kyla luften inne. En luft/luftvärmepump ger till exempel ett skönt inomhusklimat. Pumpen bidrar till en bättre luftcirkulation som i sin tur gör luften inomhus ren och sund. En luft/luftvärmepump hämtar energin från luften utomhus som i nästa steg sprids som värme i ditt hus.

Andra fördelar med luftvärmepump:

  • Miljövänlig
  • Enkel installation
  • Lång livslängd
  • Kan användas som AC
  • Minskar bostadens energiförbrukningen
  • Prisvärt alternativ

En luftvärmepump kan ge stora besparingar

Fat,Funny,Man,Holding,An,Air,Conditioning,Control,Panel,WhileDet som är viktigt att tänka på när du ska installera en luftvärmepump är att den ska passa din bostad för att fungera optimalt. Mycket beror på hur planlösningen ser ut. En öppen planlösning är bäst för en luftvärmepump. Om du har ett hus som värms upp av direktverkande el kan du göra stora besparingar på att byta till en värmepump. Investeringen du får betala för pumpen och installation tjänar du snabbt igen. Luftvärmepumpen är enkel att installera och passar villan, garaget och fritidshuset. Om du installerar en luftvärmepump är det viktigt att tänka på att rengöra den med jämna mellanrum. När pumpen är smutsig är den inte lika effektiv.