Så inreder du den nyrenoverade tvättstugan bäst

Att satsa på en praktiskt inredningen i tvättstugan är ett bra val. Välj bra förvaringsmöjligheter och utnyttja all yta. Tänk även på att välja vitvaror utefter tvättstugan.

När det kommer till renovering av tvättstuga är det viktigt att tänka smart kring allt från val av vitvaror till arbetsyta. Om du ska välja tvättmaskin och torktumlare till din nyrenoverade tvättstuga är ett tips att kolla in här https://www.cylinda.se/vitvaruvaljaren/tvatt/kombineradtvatttork för at hitta vitvaror av hög kvalité. Om du har begränsat med plats kan en tvättmaskin med tork vara ett bra alternativ. Oavsett vilken tvättmaskin du köper är det viktigt att tänka på att följa instruktionerna för att tvätten ska bli ren och fräsch.

Investera i bra förvaringsmöjligheter i tvättstugan

Att inreda en tvättstuga kan vara komplicerat. Försök att utgå ifrån det utrymme du har för att tvättstugan ska bli optimal. Det är värt att lägga lite tid och energi på inredningen för att tvättens ska bli ett nöje att hålla på med. Det finns några bra tips som du kan tänka på när du ska inreda tvättstugan. Försöka att i största möjligaste mån att utnyttja väggar och tak. Att hänga torklinor i taket och längs väggen är ett alternativ. Du kan även nyttja väggarna till förvaring. Det finns massor med bra väggförvaring som gör att du kan hålla ordning i tvättstugan. Det är även möjligt att använda tvättstugedörren till förvaring. Använd exempelvis krokar och fickor av tyg.

Prioritera att ha en stor arbetsbänk

Att ha tvättkorgar för olika färger är ett smart sätt att förvara smutstvätt på. För att kunna vika kläder är en arbetsbänk väldigt bra att prioritera. Att ha en vask intill underlättar ofta. Om det är möjligt att ha inbyggda skåp i tvättstugan kan du få plats med massor av saker som strykjärn. Oftast är det mer än bara saker relaterade till tvätt som ska förvaras i tvättstugan. Det finns massor med fina burkar att ha tvättmedel i. Sådana burkar kan du ha ståendes framme som inredningsdetaljer.