Så gör du trädgården hundsäker och mysig

Om du har en hund är det perfekt att fixa trädgården på ett sätt att hunden kan leka och springa fritt där. Med ett snyggt men funktionellt staket kan du tryggt låta hunden leka i trädgården. Staketet ger även trädgården en fin inramning.

Trädgården är ett väldigt bra ställe för en hund att utforska och leka i. För att hunden ska kunna vistas i trädgården på ett säkert sätt är det bra att hundsäkra trädgården. När trädgården är säker kan du lugnt lämna hunden ensam där och fortfarande känna dig trygg att hunden är i en säker miljö. För att förhindra att hunden kan smita är någon form av staket bra att ha. Ett tips är att kolla in https://wernamodesign.se/ som har snygga och funktionella staket som du kan sätta upp i trädgården för att göra den mer hundsäker. När du sätter upp ett staket ska du tänka på att det inte finns några vassa kanter som hunden kan göra sig illa på. Ett metall- eller trästaket är bra att sätta upp även som skydd från yttre hot och faror.

Bygg en spalje eller altan för en mysig trädgård

För att göra trädgården ombonad och trevlig kan du även sätta upp en spalje mot grannarna för att få ett bra insynsskydd. Om du inte har en altan kan det också vara en bra idé att bygga om du vill göra din egen trädgård till en oas som även passar din hund. Om du har en altan kan hunden leka och rasta sig själv i trädgården och du kan sitta på altanen och njuta av solen.

Skydda hunden mot blommor och trädgårdsutrustning

När du ska fixa iordning din trädgård är det trivsamt med olika växter och blommor. Men tänk på att välja växter och blommor som inte är giftiga för hundar att äta. Du kan skydda dina blommor från hunden genom att plantera dem i amplar eller sätta ett tunt nät runtomkring dem.