Flytta snabbt och smidigt

Visste du att en flytt beskrivs som en av de mest stressiga saker man kan göra? Det behöver dock inte vara så om du planerar din flytt noga. En välplanerad flytt gör det dessutom enklare att komma på plats i den nya bostaden.

Många vill klara flytten helt själva med hjälp av en släpvagn och några vänner. Sanningen är emellertid att det faktiskt är bättre att anlita en flyttfirma med rätt kompetens. Här hittar du bra flytthjälp Kristianstad, men det finns naturligtvis utmärkta flyttfirmor över hela landet. Vi privatpersoner har ju inte riktigt möjlighet att ta till sådana kreativa lösningar som det bibliotek i Gävle som SVT-nyheter skriver om. De bad nämligen låntagarna låna extra mycket för att underlätta flytten. Det betyder dock inte att det inte finns smarta knep att använda sig av även för dig.

Rensa och lämna in på second hand

Det finns inget bättre tillfälle att rensa bohaget än inför en flytt. Se det som en chans att starta om på det nya stället som en mer organiserad person. Alla har vi prylar som vi inte använder, men som är helt funktionsdugliga. De passar perfekt att lämna in på second hand. Aftonbladet skriver om hur människor under pandemins isolering såg det som ett perfekt tillfälle att rensa och lämna in sina saker på second hand. Det visar hur mycket mer människor värdesätter återbruk idag.

Sortera noga

För att det ska bli så bekvämt som möjligt att installera sig i den nya bostaden är det viktigt att du sorterar dina saker noga i märkta lådor. Om du dessutom märker lådorna med i vilket rum de ska stå så gör du det mycket enklare för flyttfirman.

Anlita hjälp med flyttstädning

När du flyttat ut ditt bohag behöver din gamla bostad städas inför nästa person som flyttar in. Här är det smart att anlita hjälp för flyttstädning. Som tidigare nämndes är en flytt ganska tung och stressig, därför är det skönt att luta sig tillbaka och få hjälp av proffs. Var noga med att anlita en seriös städfirma så att du inte råkar ut för en gigantisk faktura såsom den intet ont anande kund som Expressen skriver om, gjorde. Ta därför gärna referenser på den firma du väljer att anlita.

  • Rensa ut det du inte behöver
  • Sortera noga i märkta lådor
  • Ta hjälp med flyttstädningen